FA forbyr heading for barn på trening

0
564
Zlatan Ibrahimovic header en ball
Advertisement

FA forbyr barn under 12 år heading fotball på trening.

Som del av nye tiltak for å stoppe den potensielle risikoen for nevrodegenerativ sykdom, har fotballforbundet besluttet å fjerne heading fra treningssamlinger for barn under 12 år.

I en uttalelse sa FA-sjef Mark Bullingham: «Denne oppdaterte kursveiledningen er en utvikling av våre gjeldende retningslinjer og vil hjelpe trenere og lærere til å redusere og fjerne gjentagende og unødvendig heading fra ungdomsfotball.

Les: Dedikerte fotballfans har større risiko for hjerteinfarkt på grunn av stress

«Forskningen vår har vist at heading er sjeldent i fotballkamper for ungdommer, så denne veiledningen er en ansvarlig utvikling for vår grunntrening uten å påvirke glede som barn i alle aldre har fra å spille spillet.»

Avgjørelsen er tatt etter at en studie fant at eks-fotballspillere tre ganger større sannsynlighet for å dø av nevrodegenerativ sykdom enn vanlige mennesker.

Les på Sporten: De mest verdifulle fra 16 til 40 år


Barna på barneskolen vil fortsatt kunne heade ballen i kamper fordi overskriften skjer sjeldnere i spill som det gjør på trening.

De mellom seks og 11 år har forbud mot å gå på tur, og for 12-15-åringer regnes det nå som en «lav trenerprioritet».

På under 18 nivå bør kursen i treningsøkter reduseres så mye som mulig.

«Vi tror dette er en naturlig utvikling av spillet vårt,» sa Les Howie, FAs sjef for grasrota-coaching, på FAs nettsted.

”Selvfølgelig vil det være noen mennesker som vil beskylde oss for å være for forsiktige.

”Vi håper at det over tid og når ny forskning blir utført, og at det kommer ytterligere bevis på at dette vil være tilfelle.

«Imidlertid mener vi at dette er en sunn fornuft, praktisk og gradvis veiledning.»