Avlyser sportsarrangementer over hele verden

0
148
Advertisement

Italienske myndigheter har bestemt seg for å utsette tre Serie A-kamper på søndag på grunn av frykt for coronavirus. Det skjer som en del av avlysningen av alle sportsbegivenheter i Veneto og Lombardia-regionene.

Blant de utsatte kampene er et showdown mellom fotballagene Sampdoria og Inter Milan. Kampen skulle blitt spilt på San Siro i Milano, der både AC Milan og Inter vanligvis har hjemmebane.

Les: Dedikerte fotballfans har større risiko for hjerteinfarkt på grunn av stress

De andre utsatte opptredenene er Atalanta mot Sassuolo og Hellas Verona mot Cagliari.

Det er ikke kjent når oppgjørene skal spilles i stedet.

Som et resultat er de avlyste showene de siste i en lang rekke sportsbegivenheter som ikke gjennomføres på grunn av frykten for viruset.

Allerede lørdag ble en Serie B-kamp mellom Ascoli og Cremonese utsatt. Det skjedde omtrent en time før kampstart, skriver nyhetsbyrået Reuters.

En kamp i den tredje beste italienske serien, Serie C, mellom Piacenza og Sambenedettese samt flere ungdoms- og amatørkamper er blitt utsatt.

Italia prøver å bekjempe det verste utbruddet av coronavirus hittil i Europa.

Les på Popidol: Bekreftet: «Friends» gjenforening

Sent lørdag rapporterte italienske myndigheter at antallet infeksjoner hadde steget til 79, mens to personer døde som følge av coronavirus i Italia.

Kunngjøringen kommer samtidig som italienske myndigheter har kunngjort at innbyggerne ikke skal forlate eller komme inn i områder som er spesielt berørt av coronavirus.

Imidlertid kan kanselleringen ifølge Reuters vise seg å være en kjærkommen nyhet for Eriksens Inter på kort sikt.

Ifølge Reuters fortalte lagets trener, Antonio Conte, lørdag at det hadde vært utfordringer med å forberede seg til kampen, etter å ha spilt bare 72 timer før Bulgaria i Europa League.

Inter er nummer tre i Serie A etter Lazio og Juventus.

Coronaviruset avbryter sportsbegivenheter på løpende bånd

  • Fotball:

Tre Serie A-kamper i Nord-Italia søndag 23. mars har blitt utsatt, og alle sportsbegivenheter i Veneto og Lombardia-regionene har blitt utsatt. De utsatte opptredenene er Atalanta mot Sassuolo, Hellas Verona mot Cagliari og Sampdoria mot Inter med Christian Eriksen på laget. Dessuten har flere kamper i lavere grad blitt utsatt.

I Kina har det kinesiske fotballforbundet (CFA) utsatt 2020-sesongen. En rekke andre asiatiske fotballbegivenheter har også blitt berørt.

  • Formel 1:

Den kinesiske Grand Prix for Formel 1 i Shanghai 19. april har blitt utsatt av International Motor Sports Union (FIA) og Formel 1-ledelsen. Senere i sesongen vil det avgjøres om løpet skal fullføres på en annen dato.

  • Badminton:

Det internasjonale badmintonforbundet (BWF) utsetter World Tour Tournament China Masters, som skal spilles fra 25. februar til 1. mars.

  • Golf:

To LPGA-turneringer (amerikansk golfturnering for kvinner, red.) På øya Hainan og Pattaya i Thailand er avlyst.

I Kinas PGA Tour blir to kvalifiserende turneringer utsatt, mens hele turneringen blir utsatt.

På European Tour blir to turneringer utsatt. Dette er Maybank Championship så vel som Volvo China Open i april.

  • Friidrett:

Verdensmesterskapet for innendørs friidrett, som skal ha blitt avholdt i den kinesiske byen Nanjing – 300 kilometer fra Wuhan – fra 13. til 15. mars, har blitt utsatt for ett år.

Friidrettsforbundet i Asia avlyste sitt innendørs mesterskap fra 12. til 13. februar i den kinesiske byen Hangzhou.

  • Tennis:

Det internasjonale tennisforbundet (ITF) flyttet en gruppekamp i Fed Cup Asia / Oceania Group I fra 4. februar til 8. februar til Kazakhstan. Senere ble gruppekampen fullstendig utsatt ettersom Kasakhstan ikke ønsket å være vertskap. Kina, Taiwan, Indonesia, Sør-Korea og Usbekistan skal ha deltatt.

  • Ski:

Det internasjonale skiforbundet (FIS) flyttet verdenscupdivisjonen, som skal avholdes i midten av februar i det kinesiske distriktet Yanqing, til Saalbach-Hinterglemm i Østerrike.

  • Sykling:

International Bicycle Union (UCI) avlyser sceneturen i Hainan i Kina.

Løpet, som er på nivå med de store World Tour-løpene, skulle løpe fra 23. februar til 1. mars. UCI har imidlertid godkjent at løpet kan kjøres senere på året hvis det kan passe inn i sykkelkalenderen.

  • Boksing:

Et olympisk kvalifiseringsarrangement fra 3. til 14. februar i Wuhan er flyttet til Jordan, hvor det blir kjørt fra 3. til 11. mars.

Kilder: AFP, AP, UCI, FIS, CFA og BWF.