Sykler fra Oslo til Paris for Barnekreftforeningen

0
227
Advertisement

Fredag 28. juni starter Team Rynkeby God Morgens veldedighetssykkellag på den 130 mil lange turen til Paris. Over 250 syklister fra Norge skal sykle til inntekt for Barnekreftforeningen.

Lagene samles på Rådhuset for felles avreise på fredag. Her blir de heiet av gårde av representanter fra Barnekreftforeningen og sine egne familier. Tommy Steine og Sigurd Sollien står for underholdningen. I tillegg kommer Dag Erik Pedersen med sykkeltips for de som måtte ønske det.

Les: Hvordan påvirker sukker kroppen vår?

Hard trening
De engasjerte syklistene har trent hardt i hele år for å gjøre seg klare til den lange sykkelturen til Paris. I tillegg til hard trening har de brukt store deler av fritiden sin til å skaffe sponsorer og samle inn penger til turen. I fjor samlet de norske lagene inn over 9 millioner kroner til forskning på barnekreft. Rekorden fra i fjor er allerede slått.

Les på Sporten: Leeds fortsetter å komme med fantastiske forslag, denne gangen til Francesco Totti

Pengene går til forskning
Team Rynkeby God Morgen i Norge har tilsammen bidratt med over 23 millioner kroner til forskning på barnekreft siden 2014. Mosjonssyklistenes brennende engasjement og iver gjør dem til Barnekreftforeningen sin største bidragsyter.

–  Vi er stolte av syklistene og service teamet som gir alt for å samle inn penger for å hjelpe barn og ungdom med kreft. De har gjort en imponerende innsats gjennom hele året, og endelig kan vi heie dem av gårde til Paris. Vi ønsker dem lykke til, sier daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen.

Felles motivasjon
Nesten 200 barn i Norge får kreft hvert år, og flere av syklistene har opplevd å få den verst tenkelige beskjeden om at deres barn har kreft. At forskning gir håp til å redde flere barn gir ekstra motivasjon i de bratteste oppoverbakkene. Alle som deltar på laget er frivillige og har mål om å gjøre noe bra for barn med kreft og delta i det sosiale felleskapet som knyttes underveis.