Topp 10 sunneste land i verden

0
476
Advertisement

Vi har alle mye å gjøre og ofte går dette mye ut over vår helse. – Stress er definitivt en negativ faktor som som drar ned. En annen er om det er et behagelig klima, noe som sikkert er grunnen til at vi ikke er på listen.

En ting som gir bedre helse er å oppleve og å reise. – Så hvorfor ikke slå to fluer i et smekk og besøke noen av de sunne landene under.

Les på Capitol: PiPfest 2023 presenterer tre nye artister

Her er de 10 sunneste landene i verden.
Plass 10: Frankrike

Det franske kostholdet har lenge vært ansett som en helsemodell. Selv om dette er overbærende, er franskmennene kjent for små porsjoner og velbalanserte måltider. I tillegg drikker de moderate mengder rødvin, noe som er sunt for hjertet. Som andre land i Europa går franskmennene mye, så som helhet fører de en mindre stillesittende livsstil.

Plass 9: Italia
Italienere følger et middelhavskosthold rikt på olivenolje (Omega-3) og fisk. Italienere er aktive, som de fleste europeere, og drikker moderate mengder rødvin, noe forskning viser er bra for hjertet (ett glass om dagen).

Plass 8: Australia
Fordi Australia ligger midt i havet, kan det være dyrt å importere mat. Derfor bruker australiere mange naturlige matvarer som finnes i deres land. I tillegg legger australiere stor vekt på sport som en del av kulturen deres. De fleste australiere surfer, svømmer, spiller rugby, vandrer eller sykler.

Plass 7: Sveits

Sveitserne er i så god form fordi de klatrer i fjell bare for å komme til inngangsdøren deres! Ikke bare dyrker de vintersport om vinteren, men om sommeren fungerer fjellene som lekeplass for sveitserne for fotturer og fjellklatring. I motsetning til amerikanske skisteder, som blir til spøkelsesbyer når vårsnøen trekker seg tilbake, får sveitserne mest mulig ut av fjellene sine hver måned i året.

Plass 6: Andorra
Plassert i fjellene mellom Frankrike og Spania, har Andorra det beste fra begge verdener, fra middelhavsdietten til den fysiske aktiviteten forbundet med å være i fjellet – ski om vinteren og fotturer om sommeren.

Plass 5: Hellas
Grekerne lever på et balansert middelhavskosthold rikt på olivenolje og fisk. I tillegg er de fysisk aktive på vannet og i et mangfoldig område av landet. Å være aktiv er en del av deres eldgamle kultur, husk at OL oppsto i Hellas.

Plass 4: Spania
Grunnlaget for spansk mat er små porsjoner av ulike retter kalt tapas. Porsjonskontroll er en livsstil for spanjoler. I tillegg tar de del i det daglige ritualet «siesta», en to-timers lur på dagtid, som ikke bare reduserer stressnivået, men også sørger for at de får nok hvile.

Plass 3: Singapore
Singapore er kjent for sitt utmerkede helse- og miljøomsorgssystem. Ved å pålegge regler og forskrifter er singaporeanernes hygiene blant de beste i verden. For det andre vet de fleste singaporeanere at god helse betyr rikdom. De følger reglene og sørger for at stedet er så rent som mulig. Regjeringen er kjent for å fremme et rent og sunt miljø gjennom utdanning, frivillighet og politikk.

Plass 2: Japan
Enkelt sagt, japanerne spiser veldig godt. De spiser fisk i stedet for rødt kjøtt, spiser mindre meieriprodukter, smør og melk, spiser jodrik tang, drikker mye grønn te, spiser mye grønnsaker og spiser små porsjoner.

Plass 1: Monaco
Siden de fleste av Monacos befolkning er veldig velstående, har de vanligvis sin egen kokk som planlegger sunne måltider for dem. I tillegg, siden de fleste av dem er pensjonister, har de et redusert stressnivå. Vi vet at angst er årsaken til høyt blodtrykk og bidrar til alle typer sykdommer, fra gastritt forårsaket av overdreven syreproduksjon til hjerte- og karsykdommer forårsaket av høyt blodtrykk.

Mange over ingen ved siden F7