Meksikanske forskere har kurert HPV etter 20 års forskning

0
158
Dr Eva Ramón Gallegos med sitt team/ National Polytechnic Institute
Advertisement

Etter 20 års forskning har et team av forskere fra Mexico lyktes i å kurere 29 pasienter av HPV.

Human papillomavirus er en seksuelt overført sykdom som er en av hovedårsakene til livmorhalskreft hos kvinner. Selv om det er den vanligste sykdommen, har det ikke vært en kur for infeksjonen – til nå.

Forskere fra Mexico Polytechnic Institute (IPN) utviklet behandlingen ved hjelp av en ikke-invasiv prosedyre kalt fotodynamisk terapi. I tillegg til å behandle viruset brukte forskerne prosedyren for å behandle premaligne kreftvulster som dannes i de tidlige stadier av livmorhalskreft.

Les: Michael j Fox sørger for gigant donasjon til Parkinsons forskning

Behandlingen ble gitt til kvinnelige pasienter som enten hadde blitt diagnostisert med to HPV-stammer som vanligvis er assosiert med kreft, premalignante lesjoner eller begge deler.

Den ledende forskeren bak behandlingen, Eva Ramón Gallegos, har brukt over to tiår for å undersøke ulike anvendelser av fotodynamisk terapi for å finne den mest effektive kombinasjonen av kjemikalier for å behandle HPV og livmorhalskreft. For denne spesielle forsøket, søkte hun et legemiddel kalt aminolevulinisk delta syre til livmorhalsene av pasientene.

Les: Du er ikke glutenintolerant, du er glyfosatintolerant

Etter flere timer gjør stoffet sin vei inn i kjernen til nærliggende kreftceller og skinner med en lysende glødende glød, slik at forskere kan spore fremdriften. Når stoffet er aktivert, kan forskere aktivere stoffet med en spesiell laserstråle som får kjemikaliet til å ødelegge kreftcellene.

Enda viktigere, har behandlingen nesten ingen bivirkninger, og det etterlater sunne celler uheldig.

Under den første fasen av Gallegos forsøk, testet hun behandlingen på 420 kvinner fra Oaxaca og Veracruz. Behandlingen ble vellykket 85% av kvinnene som bare hadde HPV; 85% av kvinnene med HPV og lesjoner; og 45% av kvinnene med lesjoner, men ingen HPV.

I andre fase av forsøket endret de frekvensen og doseringen av behandlingen på 29 kvinner fra Mexico City. Den alternative applikasjonen endte med å kurere 100% av pasientene med HPV og ingen lesjoner; 64,3% av kvinnene med HPV og lesjoner; og 57,2% av kvinnene med lesjoner, men ingen HPV.

IPN publiserte en pressemelding om forskningsresultater tidligere denne måneden som anerkjennelse av World Cancer Day, selv om Gallagos tidligere forskning er publisert i tidsskriftet Fotokjemi og fotobiologi tilbake i april 2017.

Selv om forskerne ikke detaljerte hvordan de brukte behandlingen for å angripe HPV-stammer, har kinesiske og italienske forskere delt ut lignende suksess ved bruk av fotodynamisk terapi for å behandle HPV.