Fisk gir bedre sædkvalitet

0
255
fisk
Advertisement

Det er jo ikke spesielt overraskende hvis man tenker over det, fisk svømmer og det gjør sædceller også. – En dansk undersøkelse bekrefter det vi har mistenkt hele tiden, spiser du fisk to ganger i uken får du markant bedre sædkvalitet. Omega 3 gjør sædcellene til vesentlig bedre svømmere og det er viktig hvis de skal nå sitt mål.  

Spesielt er det laks, torsk og makrell som anbefales hvis du her fertilitetsproblemer.

Les: Hvordan gå ned i vekt, støttet opp med forskning

Oppdagelsen forteller professor og overlege Ulla Breth Knudsen ved Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Horsens om til DR.

Sammen med to kolleger har Knudsen analysert 16 internasjonale studier som undersøker sammenhengen mellom å spise fisk og kvaliteten på sæd.

Mer fisk i hverdagen kan komme alle menn til gode

Les på Popidol: Qatar har kuttet prisen på øl før fotball VM fra grisedyrt til litt mindre grisedyrt

En undersøkelse av danske menns sæd viser at kun 20 prosent har optimal sædkvalitet, vurdert ut fra antall sædceller og cellenes bevegelighet og utseende, det er lite som tyder på at situasjonen er noe annerledes her i Norge.

«Nå har vi god grunn til å si at man både får bedre sædkvalitet, og at det er større sjanse for at et par blir gravide dersom mannen spiser fisk. Enkelte studier tyder også på at det er lurt at både mannen og kvinnen spiser fisk», sier Knudsen.

Liker man ikke fisk, kan man også ty til omega 3-tabletter, ifølge Knudsen.

Les: Newcastle har spurt Sam Allardyce om han kan være så snill å ta jobben