sss
Home Mat Dette er maten (og drikke) som ødelegger sexlivet ditt

Dette er maten (og drikke) som ødelegger sexlivet ditt

0
1279

Det høres kanskje litt drastisk å skrive ødelegge, men en liten nedgang i lyst har veldig ofte en store konsekvenser. – Så, hvis du allerede har mye å tenke på, for lite tid hjemme eller med din kjære, jobber mye, ser mye på TV eller lever i sosiale medier, har sykdommer selv eller noen nær, slitsomme barn eller familierelasjoner så ikke la maten være det siste lille «pushet» som ødelegger sexlivet ditt. 

Det er god mat og det er dårlig mat, så selv når det gjelder hva du bør og ikke bør spise hvis du vil ha et fortsatt varmt og inspirerende sexliv, selv om du har sexlivet på egen hånd kan det være lurt å styre unna maten som ødelegger.

Les: «Cochrane-center»: Ingen helsefordeler med å unngå rødt eller bearbeidet kjøtt

Hvitt sukker
Sukker kan gi deg et kort øyeblikk med glede for eksempel hvis du er hjemme og sitter på TV-sofaen, men det beste er faktisk å droppe sukkeret og de tomme kaloriene helt. For en økning i blodsukkeret kan bety at testosteronnivået synker med 25%, noe som igjen føre til redusert sexlyst. For menn betyr dette at østrogenproduksjonen økes, noe som også senker suget etter sex.

Rødt kjøtt
Sex er faktisk en grunn til å spise mer grønt. Visste du at rødt kjøtt inneholder mettet fett og kolesterol som øker risikoen for diabetes 2, høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer som påvirker blodstrømmen? Noen studier indikerer også at det gir dårligere kroppslukt. – Når man har sex er man fullstendig avhengig av god sirkulasjon av blod.

Chili
Hvis du har laget med chili og tenker og tenker at den romantiske middagen skal lede til noe mer, tenk igjen! Risikoen er at den setter seg fast på fingrene under tilberedningen, og selv om du vasker deg lett å skje at det også havner i sensitive slimhinner og intime områder som kan være ganske såre.

Les: P-piller kan gjøre det vanskelig å tolke andres følelser

Asparges
Asparges inneholder stoffer som gir både dårlig ånde og gjør at de intime delene lukter mindre godt. Se for deg hvor vondt det lukter når du tisser etter å ha spist asparges, som du ikke vil føle smaken eller lukten av under oralsex …

Alkohol
Visst kan det være fint å ta et glass vin i løpet av datoen, men for mye alkohol dreper sexlysten, reduserer følsomheten og som vi alle som har vært ute en tur kan ha en negativ innvirkning på vurderingsevnen.

Hør på Popidol: Dolly Partons megahit «Jolene» fungerer perfekt på sakte hastighet også

Salt
Ja, selv salt kan ha en negativ innvirkning på sexlivet. Vi trenger salt, men vi for definitivt nok i bare ved å spise normal mat. Overdreven inntak av salt kan forårsake høyt blodtrykk, men også påvirke blodstrømmen under beltet – for både menn og kvinner.

Mikro Popcorn
Hold deg unna mikropopcornet neste gang det er filmkveld, ihvertfall hvis du har lyst på sex og invester i stedet for å poppe popcorn på komfyren i en kjele. Nemlig perfluoroktansyre som brukes i blant annet mikropopcornposer, kan faktisk knyttes til en lavere sexlyst, senket sædtallet hos menn og redusere sexlysten hos kvinner.

Les på Sporten: Fellaini legger ut om United, managere, krig og fred og sånn

Pommes frites

Denne er egentlig en «no brainer», men det er ikke  pommes frites alene, men heller mat som er frityrstekt. Det kan lett gjøre deg både sliten og sløv, og den dreper også sexlysten.

Kaffe
Kaffe er virkelig en vanndriver, så hvis du drikker kaffe og vil ha sex, sørg for å drikke godt med vann. På den ene siden kan koffein stimulere og hjelpe menn å få overskudd, på den andre siden kan kaffe gjøre deg bekymret og hjertebank hvis du ikke er vant til å få koffein i deg. Økt angst i seg selv kan redusere sexlysten.

Mynte
Jada, det gjør at pusten lukter bedre, men utover det er mynte ikke noe særlig for sexlivet, spesielt ikke hvis du er en mann. Mynte inneholder mentol som senker testosteronnivået og dermed også ønsket om sex.

Lakris
Lakris inneholder stoffet glycyrrhizin som kan redusere produksjonen av testosteron som i seg selv dreper sexlysten. Så hvis du er lakris-sucker, ta den etter selve handlingen i stedet for før. (Også gravide advares mot lakris)

Bønner
Du vet sannsynligvis allerede, men bønner kan forårsake oppblåst mage og gassdannelse. Og hvor sexy er det egentlig med noen som fiser mens du holder på?

Sjokolade
Har handler det om hva slags sjokolade du velger å spise. Hvis du har lyst på noen sjokoladedypte jordbær og champagne før du setter inn støtet – velg mørk sjokolade med høyt kakaoinnhold, det øker sexlysten din. Lys sjokolade er store mengder med sukker og vil bare gjøre deg sliten og maktesløs, og hvor morsom er det hvis du sovner midt i akten?

Til slutt et generelt tips – nemlig vitamin D
Hvis du får for lite vitamin D i det, kan det også påvirke sexlivet negativt, i alle fall hvis du er mann. Mangelen på vitamin D betyr at kroppen din ikke produserer nok nitrogenoksid, noe blodkarene og blodstrømmen trenger for å fungere på sitt beste. Sollys er viktig, selv fisk, fugl og egg inneholder det viktige vitaminet. Så sørg for at du får nok vitamin D til å kunne gi nok – mellom lakenene, eller på kjøkkenbenken, eller på badet, eller i trappen, eller…