Det er mye helse i løvetann

0
468
Advertisement

En ekstra grunn til å elske våren er de lyse, solrike løvetannblomstene som sprenger ut på et teppe av friskt grønt gress. Bier elsker løvetann, de samler nektar fra de gule blomstene samtidig som de fyller luften med lyden av sommer.

Det er verdt å vite at du fra disse lyse blomstene kan tilberede mange deilige retter og medisiner. Løvetann kan spises rå, legges i salater, bruke i suppe, steke i røre, sette til kaker, lage sirup, syltetøy og urtete….. listen er fryktelig lang. (Nevnte vi løvetannvin?)

Les: Deppa? Da er varmt bad bedre enn trening

Helbredende løvetann
De fleste ser på denne beskjedne planten som ugress. Imidlertid har den gule løvetann lenge blitt verdsatt for sine medisinske egenskaper. Løvetann brukes i medisin på en rekke måter.

Slik lager medisinsk olje av løvetann.

Løvetannolje regnes som et kraftig verktøy i kampen for god helse.

Les på F7: Elon Musk en reaksjonær drittsekk

Løvetannolje
Høst løvetann bare på miljøvennlige steder, borte fra motorveier og store byer.

Ingredienser:

500 g løvetannblomster
1 liter kaldpresset vegetabilsk olje

Slik gjør du:

Når det er tørt og solrikt, samle sunne og løvetannblomster som har sprunget helt ut. Skjær dem av stilken og oppbevar i en 1,5 liters krukke. Du trenger ikke å vaske blomstene.

Fyll glasset med vegetabilsk olje slik at alle løvetannblomster er under overflaten av oljen. Legg gasbind på toppen før du lukker glasset. Snurr glasset igjen.

Plasser glasset på et varmt, solfylt sted i 2-3 uker. Du kan for eksempel sette krukken i vinduskarmen på solsiden.

Så snart blomstene blir brune, siler du oljen og heller den i en sterilisert mørk glassflaske. Oppbevar oljen på et kjølig, mørkt sted. Oljen må brukes innen et år produksjon.

Tips: Du kan fryse løvetannblomster og bruke dem om vinteren for å lage denne fantastiske oljen.

Løvetannolje gir lettelse for leddsmerter og stivhet samt muskelsmerter. Er også bra for irritert hud. Gni løvetannolje på ømme stedet 2-3 ganger om dagen.

Du kan også konsumere 1 ss av denne oljen 3 ganger om dagen med måltider.

Ved å krydre salaten med denne oljen, beriker du den med nyttige stoffer og gir den en deilig smak.