Deppa? Da er varmt bad bedre enn trening

0
412
Advertisement

Trening har lenge blitt identifisert som et utmerket verktøy for depresjon. Nå mener forskere at det kan være en mer effektiv og betydelig mer behagelig måte å lindre symptomene på:

«Varme bad».

Depresjon er en kompleks lidelse som rammer millioner av mennesker over hele verden.

Les på F7: Kaffegigantene Starbucks og Nespresso benytter barnearbeid

En enkel løsning finnes sjelden, men det er en rekke behandlinger som har vist seg å være vellykkede. I tillegg til medisiner, er både KBT-terapi og fysisk aktivitet identifisert som effektive metoder for å lindre depresjon.

Men hvis tredemøllen ikke er din greie, mener tyske forskere at et varmt bad kan være minst like bra, om ikke bedre, melder Health.


I en liten studie publisert av University of Freiburg, delte forskerne 45 personer i to forskjellige grupper. En gruppe fikk oppgaven med å bade i 40 graders vann hver dag. Den andre trente kondisjon 40-45 minutter to ganger i uken.

Etter to måneder måtte deltakerne rangere humøret på en såkalt depresjonsskala.

Badet hadde redusert poengsummen sin med omtrent seks poeng sammenlignet med før eksperimentet begynte. Gymnastene reduserte poengsummen med tre.

Forklaringen bak resultatet kan ha sammenheng med den interne klokken vår, dvs. den daglige rytmen. Det påvirker organene våre gjennom temperaturendringer.

Ta depresjonen på alvor
Mennesker som lider av depresjon har ofte en forstyrret rytme, noe som også er grunnen til at mange har søvnproblemer. Forskerne mener at ved regelmessig å øke kroppstemperaturen vår, kan vi også påvirke den daglige rytmen – som igjen kan lindre symptomene på depresjon.

Det er viktig å huske at studien er liten og mer forskning er nødvendig på dette området.

Les på Sporten: Tuttosport: Zlatan stikker fra Milan

En depresjon bør tas på alvor, og noen timer i badekaret vil sannsynligvis ikke «kurere» problemene dine, men det kan lindre noen av symptomene.