Remdesivir reduserer dødligheten av coronavirus betydelig

0
228
Advertisement

Det er første gang noe faktisk bevislig virker i behandlingen av coravirus. En løpende studie viser at Remdesivir – hvis det gis tidlig i et sykdomsforløp med coronavirus – kan redusere dødeligheten betydelig.

Faktisk opp til 80 prosent.

«Dette er banebrytende resultater, og første gang det er dokumentert en effekt av coronavirusbehandling», sier Jens Lundgren, professor i infeksjonsmedisin ved Rigshospitalet og leder for den europeiske delen av studien til Ekstrabladet i Danmark.

Les: Bill Gates vil produsere flere milliarder vaksinedoser

«Studien viser at hvis vi behandler infeksjonen tidlig og før den har forårsaket alvorlig organskade, er det tilsynelatende en betydelig fordel».

Opprinnelig ble Remdesivir utviklet for å behandle hepatitt og ebola.

Imidlertid er stoffet ikke veldig effektivt sent i et sykdomsforløp med coronavirus. Men hvis det blir gitt rett etter en lungebetennelse har kommet, gir det stor forskjell.

«Det er i tråd med hva vi forventet. Men vi visste det ikke fordi det ikke har vært noen behandling for coronavirus. Dette er første gang vi kan dokumentere en effekt»

I følge Politiken viser studien at fire av 222 pasienter behandlet med Remdesivir døde to uker senere – sammenlignet med 19 pasienter av 199 som fikk placebo i stedet.

Studien inkluderer 1063 pasienter over hele verden med moderat til alvorlig sykdom på grunn av coronavirus.

Selv om det må tas mange forbehold og foreløpige data er tilgjengelige, sier Jens Lundgren at det endrer hele måten vi ser på behandlingen av pasienter med coronavirus.

Les på Popidol: Eric Cantona har hovedrollen i Inhuman Resources

Imidlertid er det fortsatt usikkerhet rundt bivirkningene av medisinen som ennå ikke er godkjent.

«Om legemidlet i seg selv har en bivirkning på spesielt lever og nyre, som vi vet fra andre studier og pasientgrupper som det kan ha, må analyseres nærmere».

«Men samlet sett, når du veier fordeler og ulemper, kan vi se at det fungerer hvis du begynner tidlig»

Studien er fortsatt i gang og forventes å være fullført i slutten av juni eller begynnelsen av juli.

Les på Sporten: Klarsignal for å fjerne San Siro