Bill Gates vil produsere flere milliarder vaksinedoser

0
283
Bill Gates
Advertisement

Og starte produksjonen allerede før godkjenning. Bill Gates vil bygge fire til fem fabrikker for å produsere potensielle vaksiner mot coronavirus.

«Mitt verste mareritt har blitt en realitet».

Les på F7: 93 år gammel kvinne: “Jeg trenger mer øl”

Det er ingen hemmelighet at Gates ‘egen humanitære organisasjon, Bill & Melinda Gates Foundation, jobber for å finne en vaksine mot coronavirus.

I et intervju med The Times sier Gates at han ønsker å bygge en rekke fabrikker som kan produsere milliarder av vaksinedoser – allerede før de er godkjent.

I alt ønsker Gates å bygge fire eller fem fabrikker for å produsere vaksinedosene, selv om det til slutt bare er behov for en eller to.

På denne måten sparer du tid, forteller Gates til The Times.

Det er spesielt en vaksine som forskere ved Oxford University utvikler som Gates er avhengig av.

«De vil begynne med forsøk på mennesker i nær fremtid. Hvis antistoffresultatene er lovende, vil vi ta fatt på masseproduksjon,» sa Gates til The Times.

Bill Gates, verdens nest rikeste mann, sa til The Times i februar i fjor at en overhengende pandemi var det eneste som kunne holde ham våken om natten:

”Det er hundre år siden vi har hatt en verdensomspennende influensaepidemi. Folk reiser mer i dag, noe som kan få smittespredningen til å gå raskere. «

Gates er ikke den eneste teknologientreprenøren som har gått inn i kampen mot coronavirus. Medgründer og administrerende direktør for sosiale medier Twitter, Jack Dorsey, har gitt en milliard dollar for å bekjempe koronaviruset.

Amazon-administrerende direktør Jeff Bezos har også gitt 100 millioner dollar til innsatsen for å skaffe nok mat under krisen. Samtidig har Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg tilbudt å gi mer enn $ 25 millioner til forskning gjennom Bill Gates ‘fond.

Les på Popidol: Kodak har laget verdens største puslespill