Ikke noe uvanlig med ereksjonsproblemer

0
325
Advertisement

Det er vanlig at menn har ereksjonsproblemer i korte perioder. Noen av årsakene kan være for mye stress eller angst, søvnproblemer eller medisiner som påvirker blodstrømmen.

Du føler vanligvis raskt at det blir vanskeligere å sove og at du har dårlig matlyst under stress, enten det er kortsiktig eller langsiktig. Dette igjen fører til at du lett blir litt sulten og lett irritert samtidig som du kan gå rundt med distraherende tanker. Da blir det naturligvis vanskeligere for mannen å komme overens, men dette er midlertidig hvis stresset oppstår i korte perioder. 

Advertisement

Stress, søvnproblemer og visse medisiner i lengre perioder kan imidlertid være så urovekkende at det kan være nødvendig med hjelp for å få ereksjon. Andre årsaker når det kan være behov for hjelp er diabetes, åreforkalkning, høyt blodtrykk, depresjon, nevrologiske sykdommer, visse medisiner og aldring. 

Ulike tiltak som kan iverksettes for å forbedre situasjonen

Det finnes forskjellige typer hjelpemidler for ereksjonsproblemer. Avhengig av hva den underliggende årsaken kan være, er det ofte en god idé å begynne med å identifisere årsaken til problemet med en lege. Nedenfor er noen tips om hva du kan gjøre.

  • Å ikke snakke med noen om deres ereksjonsproblemer kan føre til at enda mer stress bygger seg opp inne. Hvis det er en partner i bildet, er det best å begynne å snakke med den personen, for å skape forståelse og kanskje vil det være lettere å løse problemet når du ikke er alene.
  • Hvis det er lave nivåer av testosteron i kroppen, kan det være vanskelig med ereksjon, og da er det behov for å finne ut hvorfor nivåene er så lave, og deretter kanskje få behandling.
  • En annen måte er å bruke en penispumpe, som får blod til å pumpes ut til penis ved hjelp av et vakuum. De er tilgjengelige i forskjellige størrelser og prisklasser.
  • Røyking forårsaker dårligere blodsirkulasjon i kroppen og kan bli så ille at penis ikke får nok blod til at den kan overleve. Prøv å redusere røyking eller slutte helt.
  • Jo oftere store mengder alkohol blir inntatt, desto større er risikoen for problemer. Alkohol forstyrrer blodtilførselen og kan også forstyrre hjernens konsentrasjon for å sende de riktige signalene, slik at penis kan stå. I tillegg kan blodårene trekke seg sammen når alkohol tørker ut i kroppen. 
  • Hvis du tar medisiner som kan være årsaken, må du kontakte legen din for å diskutere hva som kan gjøres.
  • Å trene regelmessig forbedrer lungekapasiteten, noe som er gunstig under sex. I tillegg øker blodtilførselen, noe som alltid er gunstig for å få ereksjon.
  • Noen ganger hjelper det å eksperimentere med sexhandlinger, steder, tider eller spill.