Ni av ti nordmenn er misfornøyd med sexlivet

0
355
Foto: nytelse.no
Advertisement

Kun 1 av 10 nordmenn er fornøyd med sexlivet sitt. Dette kommer frem i en ny undersøkelse som kartlegger Nordmenns sexvaner utført av YouGov for Nytelse.no.

32 % svarer at sexlivet er ganske dårlig eller svært dårlig. Kun 7 % av de spurte svarte at sexlivet er fantastisk. 9 % ville ikke svare på spørsmålet.

Advertisement

– Det er dystra tall over sexlivet til det norske folk, og det ser ut til at pandemien har ført til sextørke i de norske hjem, sier sexologstudent og presseansvarlig i Nytelse.no, Maria K. Ebbestad. 

En av de vanligste årsakene til dårlig sexliv

Forskjellige forventninger til sex er en av de vanligste årsakene til problemer i forholdet. I stedet for å snakke om problemene lar man den andre gjette hvordan vi har det.

–     Å kommunisere dine lyster, ønsker og fantasier er viktig for at partneren skal forstå dine behov, sier Ebbestad.

Hun anbefaler å ta praten på utenfor soverommet, gjerne på en biltur, ved kjøkkenbordet eller foran peisen etter barna er lagt. Ikke fremstill det som klaging, men heller et ønske om at dere skal få det enda bedre sammen.

–     I et forhold vil man den andre det beste, så ha det som utgangspunkt når du skal ta praten, gjør det gjerne med litt humor. Hvis man får til det i alle situasjoner gjennom samlivet og ikke dømmer hverandre, så vil det føles mye lettere, råder Ebbestad.

Les på Engelske Klubber: Ødegaard velger Premier League!

Slik får du gnisten tilbake i forholdet

En annen ting som har sterk innvirkning på sexlivet er forskjellig døgnrytme og mangel på søvn.

Ebbestad anbefalerå bruke mindre tid på telefon og å se på serier. Hun tror veldig mange forhold går inn i automodus, man glemmer å ha sex og ruller seg heller i søvn.

«Mobilen kan være drepen for sexlivet»Sex-ekspert Maria Ebbestad

– Sett av to kvelder i uka der du og partneren bruker tiden på hverandre og ikke TV eller mobil. TV’n må ut av soverommet, selv om du gjerne vil se på en serie til du sovner. Og ikke scroll deg i søvn heller. Det siste du ser på før du sovner, bør være kjæresten din, ikke mobilen. Den er drepen for sexlivet. Disse rådene er ikke alltid så lette å følge, men det er viktig, råder Ebbesta

Piff opp med sexlektøy i parforholdet

Det finnes ulike former for sexleketøy som egner seg perfekt til par, men felles for alle er at de vil gi dere en vanvittig spennende og deilig opplevelse. 

–     Sexleketøy er for par som vil ha det litt ekstra gøy, nyte hverandre på nye måter og oppleve seksuell stimuli på sitt beste, sier Ebbestad.

I tillegg forklarer hun at par som bruker sexleketøy er ofte gode på å kommunisere, de har bedre sex og de er opptatte av å fylle hverandres behov både på og utenfor soverommet. Når man forteller hverandre om hvilke leketøy man kunne tenke seg å prøve, sier man også en del om hva man liker og hvordan man liker å bli tilfredsstilt.

–     Husk at man bruker ikke sexleketøy sammen fordi den andre er utilstrekkelig, men fordi det gjør sexen enda mer leken, forklarer Ebbestad.

Kilde: Nytelse.no

SE OGSÅ: Global mangel på kondomer