Forhatt fotballboss nær en coronavaksine

0
403
Advertisement

USAs president Donald Trump var tydeligvis ikke klar over hvem han prøvde å friste med penger da han ville ha coronavaksine for seg selv.

Dietmar Hopp er en særdeles eksentrisk milliardær som eier den tyske bundesligaklubben Hoffenheim og et selskap som håper å kunne presentere en vaksine mot coronavirus allerede i høst.

Les på Sporten: City sitter ikke og ser på United henter en av Europas beste spisser

Den 79 år gamle Dietmar Hopp omtales som den minst populære personen i Bundesliga. – Det er bare lov å eie 49 % av en toppklubb i Tyskland, men Hopp eier 96% av Hoffenheim, en klubb han kjøpte mens den var nede i femtedivisjon for 10 år siden etter han fikk unntak for eierbegrensningene.

Med milliardærens penger klatret de raskt oppover i systemet og Hopp ble en av de mest synlige personene i Tysk fotball. – Han kom med uttalelser om alt mulig og noen ganger tråkket han grundig i salaten. Dietmar Hopp er en gammel mann som hverken er tilhenger av «#Me too» eller «fremmede»

Demonstrasjoner mot han var ikke uvanlig, til og med kamper har stoppet opp med underlige scener. – Nå kan hans særhet redde mange menneskeliv.

Han eier selskapet CureVac som er nær en vaksine. – For noen få dager siden ble han kontaktet av Donald Trump og tilbudt en haug med penger for at han skulle flytte virksomheten til USA og med det utelukke resten av verden fra vaksinen.

Svaret fra fotballeieren var like rett frem som det pleier å være, den amerikanske presidenten fikk sitt pass påskrevet.

«Han er en spesiell mann som spiller en veldig viktig rolle i kampen mot coronaviruset», sier Alfred Schreuder, hovedtrener på Hoffenheim, i et intervju med Algemeen Dagblad, og legger til:

«Han håper å ha en vaksine klar i høst. Donald Trump har allerede ønsket å få det til USA, og han har tilbudt mye penger, men han Har avvist det fordi han vil at vaksinen skal komme hele verden til gode og ikke bare ett land».

Som et resultat krysser mange akkurat nå fingrene for Dietmar Hopp og hans forskerteam. – Hvis han lykkes tror vi at de fleste godtar at han tøyer reglene for eierskap i fotball.