Du sover bedre hvis du klarer å spare litt

0
10
Advertisement

Å legge til side et månedlig beløp, uansett hvor liten summen er, hjalp også folk til å slappe av og være mer optimistiske med tanke på fremtiden, fant en studie fra akademikere ved Bristol University ut.

Vanlige sparere med lav inntekt har lignende livstilfredshetsnivåer som rikere ikke-sparere.

Les: Tottenham stjerne lider av søvnløshet

Det har vært tøft å spare penger de siste årene, på grunn av kraftig stigende regninger og matvarepriser – selv om ting begynner å se bedre ut. – Det å sette av penger vilha en positiv effekt på din søv og livskvalitet, selv om du bare klarer å spare 1000 kroner pr måned.


Bristol Universitys Personal Finance Research Center antydet at regelmessig sparing fører til forbedret livstilfredshet, selv om bare et lite beløp er satt til side. Rapporten antydet at dette var et resultat av å være mindre engstelig for penger, mindre sannsynlighet for å oppleve problemgjeld eller være bedre i stand til å takle uventede hendelser.

Bildet er relativt komplekst, med andre faktorer som spiller inn, blant annet om det allerede er bygget opp sparing, og endrede forhold for ulike aldersgrupper.


Forskere vurderte forskjellige studier, inkludert en som sporer tusenvis av menneskers besparelser over en 10-årsperiode.
De antydet en forbedring i livstilfredsheten ved å spare, men også en ulempe når man ikke sparer.


Imidlertid hadde andre livshendelser en større innvirkning. For eksempel å flytte hjem eller gifte seg forbedret mentalt velvære i større grad. Å miste jobben eller få barn skapte et relativt større psykisk velværeunderskudd.

Les på Sporten: Onsdag tok Manchester United-spiller den store avskjeden med supporterne