Tottenham stjerne lider av søvnløshet

0
101
Son Heung-min
Advertisement

Tottenham stjerne er Son Heung-min er i seg selv svært imponrende i et intervju litt tilbake i tid I Amazon Prime-dokumentaren Sonsational følger vi Sons reise fra barndommen i Sør-Korea til Premier League.

Her innrømmet Tottenham-stjernen at han lider av søvnløshet. – Noe som kan være drepen for en idrettskarriere på høyt nivå. – Men han har funnet løsninger og fortsetter å levere.

Les: «Jeg prøver å levere et EM, og den andre tingen er at Manchester United har en manager»

Tottenham Hotspur-stjernen Son Heung-min har etablert seg som en av de beste spillerne i Premier League og faktisk verden de siste årene.

Den sørkoreanske landslagsspilleren dannet et dødelig partnerskap med Harry Kane , og har denne sesongen økt med 14 ligamål for å fylle tomrommet etter engelskmannens avgang til Bayern München. Siden han kom til Tottenhampå en overgang verdt 30 millioner euro fra Bayer Leverkusen, har Son scoret 117 mål og gitt 60 assists i 293 Premier League-kamper.

Son vil uansett bli husket som en av de store Premier League-angriperne, og en av de beste asiatiske spillerne gjennom tidene.

Men alt kunne vært så annerledes.

Personer som lider av søvnløshet har problemer med å sovne eller holde seg i søvn lenge nok til å føle seg uthvilt neste morgen.


Under et avsnitt av dokumentaren der Son gir en omvisning i det nye hjemmet han har flyttet inn i, forklarer Son at fasilitetene til bygningen hjelper ham å takle tilstanden hans.

«Dette stedet [nye huset] har mange valg å slappe av, det er derfor jeg flyttet inn,» sa Son.

«Det er mange dager kampen slutter sent og jeg lider av søvnløshet. Da kan jeg gå i svømmebassenget med en gang, det hjelper meg å komme meg.

«Og treningsstudioet er ikke stort, men veldig godt utstyrt. Jeg kan fokusere helt på leken min og restitusjonen min.»

I Norge sliter én av tre personer ukenlig med søvn mens inntil 15 prosent av den norske befolkningen har insomni av mer langvarig art. Personer som lider av søvnvansker, rapporterer oftere om redusert livskvalitet og dårligere mestringsstrategier.

Les på Engelske klubber: Et av Premier Leagues nye stjerneskudd var på god vei til å legge opp