sss
Home Mat Dette er hva som skjer med hjertet og kreftceller når du spiser rødløk

Dette er hva som skjer med hjertet og kreftceller når du spiser rødløk

0
732

Rødløk er et veldig nyttig produkt! – Også på måter du helt sikkert ikke har tenkt på.

Løk er fulle av vitamin C, svovelforbindelser, flavonoider og andre fytokjemikalier som har kraftige helbredende egenskaper, skriver Daily Health Post.

Les: Forkjølelsen som forsvant

Noen mennesker sier til og med at hvis du spiser løk hver dag, kan du glemme å besøke legen din. En av hovedingrediensene i løk er flavonoid quercetin.

Dette flavonoiden regnes som en kraftig antioksidant og er i følge en rekke undersøkelser stand til å øke beskyttelsen av celler mot kreft.

Abdulmon Murayyan ved University of Guelph i Ontario, Canada, testet hvordan effektive rødløk kan drepe kreftceller.

“LØK AKTIVERER SIGNALVEIER SOM FÅR KREFTCELLER TIL Å DREPE SEG SELV. I TILLEGG FORSTYRRER DET KOMMUNIKASJONEN AV KREFTCELLER OG HINDRER DERMED DERES VEKST, ”FORKLARTE MURAYAN.

Les på Engelske Klubber: United vil hente landslagsspiller hjem

Rødløk bør spises ofte fordi:

 1. Forbedrer hjertehelsen
  Røde løk inneholder flavonoider som hjelper deg med å holde hjertet sunt. Svovelforbindelser i rødløk reduserer risikoen for å utvikle hjerte- og karsykdommer.

Tiosulfinatene inneholder også fungere som naturlige blodfortynnere, noe som bidrar til å redusere risikoen for hjerneslag.

 1. Det stimulerer immunforsvaret
  Røde løk inneholder næringsstoffer som støtter helse og styrker immunforsvaret.

Allicin er en antioksidantforbindelse som er effektiv til å drepe patogener som svekker immunforsvaret. Den bekjemper sopp, bakterier og virus.

 1. Den har avgiftende egenskaper
  Rødløk kan stimulere kroppens avgiftning. Årsaken ligger i antioksidanter som finnes i rødløk.

De bidrar til å øke aktiviteten til to kraftige forbindelser, glutation og superoksiddismutase, som hjelper til med å fjerne giftstoffer fra kroppen.

 1. Det forhindrer magesår
  Å spise løk kan forhindre magesår ved å fjerne frie radikaler og forhindre utvikling av Heliobacter pylori (H-pylori) sår.
 2. Forbedrer oral helse
  Løk brukes ofte for å forhindre tannråte og orale infeksjoner. De naturlige antibakterielle egenskapene vil drepe bakterier i munnen og halsen.
 1. Det hjelper å bli kvitt slim
  Råløken blandes med honning og brunt sukker og legges over natten for å danne en sirup. Fjern løkene etter 24 timer, så får du en sterk hostesirup som vil bidra til å redusere slim.
 2. Stopper blødning
  Skjær et stykke rå løk og legg det rett under nesen din – de sure røkene i løken vil bidra til å tykne blodet. På denne måten vil blødningen stoppe.
 3. Eliminerer ørevoks
  Det hender at svovelet stivner i øret – dette er ubehagelig, og du må konsultere en lege for å fjerne den dannede pluggen. Du kan løse problemet med rødløk: det blandes 4: 1 med alkohol (vodka), 2 dråper blir innpodet i øret 2 ganger om dagen.

Les på F7: Tro det eller ei, matvareprisene faller!