Stillhetseffekten: Hvorfor stillhet er så viktig for hjernen vår

0
405
Advertisement

Forskere har funnet ut av noe vi egentlig allerede vet, vi trenger ro og stillhet for å ikke «tilte» fullstendig.

Fysisk støy påvirker hjernen, og bidrar til økt produksjon av stresshormoner.

Les: 15 grunner du alltid er sulten

Selv mens en person sover, trenger lyden inn i ørene som et elektrisk signal, og forårsaker irritasjon i områder av hjernen relatert til hukommelse og respons.

Høy lyd forverrer metabolske prosesser, hemmer oksidative reaksjoner, forårsaker irritasjon og aggresjon.

Hvor stor de helbredende kreftene til stillhet var ble oppdaget ved en tilfeldighet mens de studerte effekten av støy og musikk på mennesker.

Forskere gjorde en overraskende oppdagelse da de oppdaget de avslappende og helbredende effektene av korte stillhetspauser på pasienter mellom studiene.

Les på Sporten: Bayer Leverkusen kom først til Manchester United

Helbredende stillhet
Folk tenker på stillhet som mangel på informasjon, men i virkeligheten gjenkjenner hjernen den og reagerer aktivt. Forskere har funnet ut at bare to timers stillhet om dagen akselererer veksten av celler i hjernen som er ansvarlige for å gjenopprette kognitive evner.

Hjernen behandler stadig informasjonen som kommer til den, spesielt mye arbeid går inn i den delen som er ansvarlig for å ta beslutninger, hverdagsoppgaver og så videre. Å være i stillhet, gir vi hjernen muligheten til å slappe av og regenerere.

Når effekten av støy gir stress på kroppen, beroliger stillheten den og reduserer stress på hjernen og kroppen. Stillhet fyller og nærer kognitive evner, styrker konsentrasjonsevnen, øker motivasjonen og funksjonen til hjerneceller.