Nic Maddinson tar pause for å pleie sin mentale helse

0
183
Nic Maddinson
Advertisement

Cricket er verdens nest største idrett målt i antall fans og en av deres største stjerner den Australske landslagsspilleren Nic Maddinson har bestemt seg for å ta en pause for å få hjelp med mentale helseproblemer. 

Han har trukket seg fra Australia As turneringskamp mot Pakistan.

Cameron Bancroft vil erstatte Maddinson i XI for den tre dager lange kampen som starter mandag i Perth. Maddinsons beslutning ble gitt til teamledelsen på fredag, og Cricket Australia sier at han vil få all den støtten han trenger.

Les: Nytt antiviralt legemiddel vist å være ‘svært effektivt’ for behandling av influensa

Victorianeren hadde vært i utmerket form, og hadde spesielt scoret et dobbelt århundre i forrige måneds sammenstøt med Sheffield Shield med Sør-Australia.

Nic Maddinson er et forbilde ved å stå frem, han viser at man kan ha stor suksess og samtidig trenge hjelp.

Les på Popidol: Siste sesong av Vikings kommer i desember

Den nasjonale batting-trener Graeme Hick, som vil føre tilsyn med Australia A-siden på Optus Stadium, sa Maddinson ville ha god støtte.

«Nic har tatt den rette avgjørelsen, og vi er støtter han alle sammen»

«Det er modigere å snakke enn å lide i stillhet, og jeg applauderer Nic for å ha mot til å sette helsen sin først.»

Det kommer etter at Glenn Maxwell forrige uke trakk seg fra Australias T20-tropp for å ta tak i sine egne mentale helseproblemer.

Will Pucovski fikk også tid bort fra Australias tropp i fjor sommer for å håndtere «trivselssaker».

«Psykisk helse er en utfordring som australske samfunn og eliteidrettsorganisasjoner og cricket står overfor er ikke annerledes,» sa CA Sport science science-sjef Alex Kountouris.

«Som andre profesjonelle idretter, jobber vi veldig hardt for å bedre forstå utfordringene våre spillere og ansatte står overfor, slik at vi kan støtte dem.

«Vi er alle stolte av å jobbe i en bransje der spillerne kan føle seg trygge på å snakke om disse problemene.

«Det sier seg selv at vi tilbyr alle våre spillere den støtten de trenger i de vanskelige tider, men det er viktig at vi jobber med utdanning, ressurser og forskning for å bedre forstå hvordan vi gjør dette.»

Les på Sporten: Unai Emery «Vi trenger en spiller som Granit Xhaka»