Utførte nervekonstruksjon for første gang

0
192
Kirurger ved Sykehuset Telemark -Foto: Sykehuset Telemark
Advertisement

For første gang har kirurger ved Sykehuset Telemark utført en komplisert nerverekonstruksjon. En ung pasient fikk «reparert» en viktig nerve i overarmen.

Inngrepet består i å flytte og utføre en mikrokirurgisk kobling av en liten motorisk nerve til den skadede nerven. Slike avanserte operasjoner blir utført ved ganske få sykehus i Norge, og det er første gang at et slikt inngrep utføres ved Sykehuset Telemark.

Uten en slik operasjon ville pasienten ha en meget dårlig prognose til forbedring av nervefunksjonen og funksjonell tilstand i hånd og fingre. Operasjonen var teknisk vellykket, men resultat av slike operasjoner kan tidligst vurderes etter seks til tolv måneder.

Nerveskader som krever slik behandling er relativ sjeldne, men plastikkirurgene ved sykehuset har nå kompetanse og kapasitet for behandling av slike skader når det er behov for det.

Teamet som opererte pasienten består av legene Henriette Madsen, Elvedin Fazlagic, Tone Myrland og Ellen Aspeggen. De hadde med seg et anestesiteam bestående av Rolf Bilberg og Jennifer Tolnes, samt operasjonsykepleierne Torhild Hvist og Cathrine Tangen, samt turnuslege Henriette Strøm-Olsen og nevrolog Tormod Helås.

Kilde: Sykehuset Telemark

Se også: Nye forsking om hjernens GPS-system