Over 1 million nordmenn gruer seg til pollensesongen

0
156
Advertisement

Våren kan være en slitsom periode for de som har pollenallergi, og med vårværet møter også mange en stor frykt. En fersk undersøkelse fra Norstat gjennomført på vegne av NetOnNet viser nemlig at svært mange nordmenn gruer seg til pollensesongen. Og ettersom pollen kan merkes også innendørs ønsker mange å få tak i produkter som holder luften ren i hjemmet.

− Undersøkelsen Norstat har gjennomført, på vegne av oss i NetOnNet, viser at hver femte nordmann, eller over 1 millioner av oss, faktisk går rundt og gruer seg til pollensesongen, sier Peter Andersson, retailsjef i NetOnNet.
I følge Norges astma- og allergiforbund, er det omtrent 1 million nordmenn som har pollenallergi. Dette samsvarer med undersøkelsen til NetOnNet. Det finnes derimot produkter man kan benytte for å ta grep om innemiljøet – som gjør våren og sommeren bedre innendørs – for alle med allergi.

Les: Verdens helseorganisasjon har bestemt at dataspillavhengighet er en sykdom

− Vi ser hvor stort problemet er for mange nordmenn i våre søk etter hjemmelektronikk. Det er en eksplosjon i salget av luftrensere, støvsugere og produkter som måler inneklimaet ditt i år. Faktisk er det snakk om bortimot en tredobling for alle disse produktene hittil i år sammenlignet med i fjor, så det er ingen tvil om at nordmenn virkelig er blitt opptatt av inneklimaet. Det henger nok også sammen med at det er, og ventes, en kraftig pollensesong, sier Martin Richardsson, e-handelssjef i NetOnNet.

God filtreringsevne er nøkkelen
Det har vært mye snakk om innemiljø og inneklimamålinger i norske medier den siste tiden, og når sesongen nå er i gang er det kanskje ikke så rart at stadig flere vil utforske muligheten for å måle inneklimaet og potensielt gjøre noe med det.

− Luftrensere bidrar til å holde hjemmet fritt for pollen – spesielt på soverommet om natten – og kan gjøre hverdagen mye enklere for de med allergier. Da er det viktig å se etter produkter som Asthma Allergy Nordic* har godkjent med bakgrunn i deres gode filtreringsevne. I tillegg er det mange som ser etter støvsugere med god partikkelfiltrering som kan fungere for flere typer allergi, sier Andersson og påpeker at produkter som overvåker luftkvaliteten også er viktig for mange – da man først må finne ut om man har et problem før man løser det.

− Videre viser undersøkelsen at det er spesielt kvinner som sier at de gruer seg mest. Hver fjerde kvinne i landet gruer seg til pollensesongen. I tillegg sier også hver fjerde person under 30 år at de gruer seg, avslutter Andersson i NetOnNet.