sss
Home Mental helse Fotballstjerne Henrik Larsson: «Ingen skam å snakke med noen»

Fotballstjerne Henrik Larsson: «Ingen skam å snakke med noen»

0
314
Henke i storform

Henrik Larsson var en av Sveriges beste fotballspillere med en lang imponerende karrière for blant andre Celtic og Barcelona og over 100 kamper med flaget på brystet.

Også hans sønn er fotballspiller, Jordan Larsson spiller for den russiske klubben Spartak Moskva.

«Henke» som er en helt for mange gjør et slag for mental helse. Han forteller åpent at han ble mentalt syk etter hans bror døde i 2009. I podcasten The lockdown-taktikken snakker han om viktigheten av å våge å snakke med noen – hvis du føler deg dårlig.

«Hvis det betyr at du gråter, er det bra»

Henrik Larsson forlot Helsingborg i fjor sommer på grunn av verbale angrep og trusler på sosiale medier.

Les på Sporten: Henrik Larsson sa opp i Helsingborg etter verbale angrep, på jobbintervju i England

Siden den gang har det blitt spekulert mye om «Henkes» fremtidige jobb.

I slutten av mai kunngjorde nederlandske De Telegraaf at Henrik Larsson blir ny assistenttrener i sin gamle klubb Feyenoord, men ingen offisiell melding har kommet enda. I podcasten The lockdown-taktikken takler Henrik Larsson ryktene – og sier at han lengter etter de store europeiske klubbene igjen.

«Men tiden vil vise om det er slik»

Les på F7: Giganter boikotter Facebook

Henkes bror døde i 2009
I podcasten snakker han også om stoltheten over sønnen Jordans karrière, hvor urettferdig han mener sammenligningen mellom ham og Jordan er, og om sorgen etter at broren gikk bort i 2009.

«Det skjer ting som du ikke kan kontrollere. Da jeg bodde i Skottland, gikk broren min på narkotika. Å vite det og deretter gå på jobb og gjennomføre uke inn og uke ut var ikke lett. Han tok en overdose til slutt og vi følte alle på det… De var bekymret hver natt. Jeg snakker fortsatt om det med min kone».

I SportExpressen-intervjuserien «Klara møter» fra sommeren 2019, sa Larsson at han tenker på broren sin daglig.

«Det er tøft fordi det fremdeles føles et sted at vi savner en når vi er i julen, eller når vi har en annen ferie eller fest. Jeg ser barna hans vokse opp, det er tøft».

«Godt å gråte»
Larsson søkte hjelp hos en psykolog etter brorens død og han understreker viktigheten av å våge å fortelle når ting går dårlig.

«Jeg gikk og snakket med en profesjonell etter at broren min hadde gått bort. Jeg hadde en periode hvor jeg ikke hadde det bra. Jeg hadde mange spørsmål, og kona sa at jeg ville gå og snakke med noen for å ordne opp. Jeg gikk til psykolog og snakket om ting og følte meg mye bedre etter det. Det er viktig å snakke om hvordan du har det, hvis det betyr at du gråter, er det bra. Du føler deg lettet da, selv om dette er tøffe ting du snakker om».