Vi elsker kaffe, men hvor mye er for mye?

0
262
Advertisement

Vi er et av verdens mest kaffedrikkende folk til tross for at de ikke gror en kaffebønne i mils omkrets. For veldig mange inkludert undertegnede er kaffe en viktig del av morgenrutinen, uansett når den måtte komme. 

Så gradvis utover dagen kommer suget etter kaffe på nytt, men hvor ofte er det greit å drikke kaffe?.

Det er ingen, heldigvis så langt jeg kan se som sier man ikke skal drikke kaffe i det hele tatt, faktisk viser forskning av kaffe er sunt. Blant annet er det holdepunkter for at et moderat kaffeinntak kan forebygge kroniske sykdommer som diabetes type 2, leverkreft og alzheimers.

Men hva menes med moderat?. Trd.by har snakket med førsteamanuensis og klinisk ernæringsfysiolog Elisabeth Lind Melbye ved Norsk Hotellhøgskole på Universitetet i Stavanger.

«Tre-fire kopper kaffe om dagen er nok» utover det forsvinner helsegevinsten.

Så hvis du spør en kaffeelsker er tallet helt klart fire og ikke tre, så vårt råd er fire kommer kaffe, men unngå ufiltrert kaffe.

Utfiltrert kaffe også inneholder stoffer som ikke er bra for helsen. Dette er stoffer som fører til økning av det dårlige kolestorolet, og som dermed kan medføre hjerte- og karsykdommer.

Les på Popidol: Ny drikketabbe i siste episode av «Game of Thrones»

Mest av alt er kaffe godt, det gir oss en god følelse, det er lett å drikke kaffe med andre, så med det er det dobbelt sunt. Vårt forslag for i dag, inviter med det noen neste gang du drikker kaffe.

Og, skulle du drikke for mye er det økt blodtrykk, problemer med magen, hjertebank og at du føler deg urolig som kan være resultatet. – skjer det slakker du bare av litt på kaffedrikkingen.

Les på Sporten: NB Svensk: Fördelarna med sportsbetting