Mye av maten vi spiser og elsker spiser vi i skam

0
333
Nydelig grillet pølse med bacon og løkringer
Advertisement

Jeg tok en titt i speilet her om dagen og oppdaget at jeg ikke er perfekt, etter et øyeblikks tristhet kom jeg til å tenke på at de menneskene jeg elsker og liker best alle er langt fra perfekte.

På grunn av jaget for det perfekte spiser nå veldig mange i hemmelighet og mat som man har lyst på og er glad i er tett forbundet med skam.  – Mat og skam henger dessverre tett sammen.

Les om mat på F7

Bensinstasjoner er stappfulle av menn som ikke trenger å fylle bensin

Vi skal ikke så langt tilbake i tid da folk spiste stort sett det de hadde lyst på og de som er litt eldre tilbyr fortsatt sukker til kaffen og har i en dash med rømme i vaflene. Nå er maten så sunn og presset så stort at mange, veldig mange velger på vei hjem å stoppe innom en bensinstasjon på veien hjem før middag og spise en pølse eller burger mens de gjemmer seg i bilen. 90 % av de som gjør det er menn som prøver å skjule pølsespisingen fra de der hjemme.

I dag konsentrerer næringsdrivende, helsefanatikere og regjeringens helsepersonell seg for å sørge for at svært lite unngår oppmerksomheten til matpolitiet.  Nå er vi bekymret for alt, vi er redde for at eplejuice inneholder for mye fruktose, at Farris er farlig for for tennene og at barna våre spiser sunt.

Nydelig grillet pølse med bacon og løkringer

Alt dette fokuset på å være sunne og perfekte fører selvsagt til at vi som nasjon er sunnere! eller ??.  -Statistikken viser noe annet.

Hjemmebaking i «gamle» dager inneholdt sunne ting som smør, mel og sukker, ikke stabilisatorer, emulgater og mais sirup. Vi lagde mat fra bunnen uten å tilsette kjemiske ingredienser og matprodusenter pumpet ikke matvarene med alt mulig for at det skal vokse raskere, være billigere å produsere og se bedre ut. – Et skremmende faktum er at hvis du i dag skal få samme næringsinnhold fra å spise eple i dag som for 20 år siden må du spise fem epler.

Les på F7: Tips for hvordan bruke mindre penger på mat

Før spiste de maten med god samvittighet, nå spises den med bekymring om at vi spise noe som ikke er sunt. – Det er bedre for din helse å spise smør rett ut av boksen uten dårlig samvittighet enn å spise tørket aprikos med pinjekjerner og lure på om du er sunn nok. – Lev for pokker.

Var for noen dager siden i en helsekostbutikk for å kjøpe diverse korn til min egen sunne frokostblanding, foran meg i køen var det en kvinne som hadde handlekurven full av alle de riktige tingene, det var ikke et smil å se i mils omkrets inntil hun åpnet opp vesken og fikk et glimt av det hun skulle spise på veien hjem uten at noen så henne, en vakker blinkende pakke med Troika. – Hun trengte sukker mer enn noe annet menneske på planeten.

Så et lite forsøk på en konklusjon, spis litt av hvert, og spis det du har lyst på, lev livet vel vitende om at du aldri, absolutt aldri blir perfekt.

 

——————-

En effektiv måte å øke din søkeverdi på er linker, vi har fire ulike sider med høy «Page Authority» som gjør at det virker ekstra bra   –  Bestill blålinker her 

Helsesjefen – du er din egen helsesjef

Urban og full av selvtillit: F7City.no

 

F7.no mange over, ingen ved siden

 

Hjelp deg selv til bedre odds – her finner du de fleste