En vektdyne kan forbedre søvnen

0
281
Foto: Cura of Sweden
Advertisement

Flere studier viser at vekt eller trykk på kroppen har en beroligende og søvngivende effekt. 

Søvnforstyrrelser kan påvirke folk flest i forskjellige perioder i livet og av forskjellige årsaker. I følge Verdens helseorganisasjon (WHO) trenger et voksent menneske mellom syv og åtte timers søvn per natt for at kroppen skal fungere normalt.

Les på Engelske Klubber: Tysk media: Manchester United jakter supermann Lewandowski

Det antas at så mange som en av tre nordmenn har søvnproblemer, og dette skyldes vanligvis stress, angst, uregelmessig arbeidstid, utbrenthet, avhengighet eller depresjon. Hvis du ikke får nok søvn over en lengre periode, kan det få alvorlige helsekonsekvenser.

Flere studier viser at vekt eller trykk på kroppen har en beroligende og søvngivende effekt. Du sovner raskere, sover lenger og våkner ikke like ofte om natten. De siste 15 årene har leger som arbeider med sårbare pasientgrupper foreskrevet vektdyner som medisinsk-teknisk hjelpemiddel.

Dynene kan da bare lånes hjemme i en begrenset periode fra sykehusene. Som enkelte forbrukere har investering i en egen vektdyne til nylig vært urealistisk for de fleste, fordi prisen på dynene har vært så høy.

For tre år siden ble den nye generasjons vektdyner, CURA dyne, lansert, som er produsert i mye større volumer. Dynen har derfor en forbrukerpris som gjør det tilgjengelig for alle å få et effektivt hjelpemiddel for bedre søvn om natten og mer energi om dagen.

Vektdyne frigjør oksytocin

En vektdyne er som en vanlig sovedyne, men med vekt jevnt fordelt i dynen. Vekten, trykket og den inntullende effekten, som kan sammenlignes med å bli omfavnet, gjør at kroppen produserer et antall av kroppens egne hormoner som virker beroligende. Det viktigste hormonet som frigjøres er oksytocin – kroppens eget beroligende hormon som får oss til å slappe av.

Oksytocin spiller en viktig rolle i å indusere mental velvære og fysisk avslapning. Ved å bruke en vektdyne hver natt får du en gjentatt frigjøring av oksytocin, som styrker kroppens stressreguleringssystem, senker blodtrykket og reduserer smertesensitivitet.

Vektdynen passer derfor for alle, ikke bare de som lider av dårlig søvn på grunn av medisinske årsaker eller diagnoser som demens, anoreksi, bulimi, autisme, Aspergers syndrom, ADHD, psykose, ervervet hjerneskade eller nevrologiske sykdommer.

Første generasjons vektdyne, såkalte kjededyner, har metallkjeder som vekter, og i andre generasjons dyner består vekten av småstein eller kuler.

Den nye generasjonens vektdyner, CURA Pearl Classic, har små glassperler jevnt fordelt og sydd i et gitter. Det er en høykvalitets vektdyne som består av syv lag som alle utfører en funksjon for å oppnå høyeste kvalitet og komfort. I flere studier har CURA-dynen vist seg å forbedre søvntiden, forlenge dyp søvn og gi mer energi om dagen.

Dynene er registrert som medisinsk hjelpemiddel, de er OEKO-TEX-sertifiserte og kan vaskes i maskin.

Kilde: Cura of Sweden

Se også: Varmere klima gir lengre og kraftigere pollensesong