Munnbind-automater på togstasjoner

0
159
Foto: Marion Hansen/Selecta Norway AS
Advertisement

På Oslo S, Lysaker og Lillestrøm finner du nå automater med plasthansker, vann, munnbind og antibac. Det kan bli aktuelt å plassere ut slike maskiner på flere stasjoner.

Det er satt ut til sammen 16 maskiner på plattformene på Oslo S, Lysaker og Lillestrøm stasjoner.

– Automatene har et innehold som er spesielt viktige i disse dager. Vi håper at dette kan bidra til å hindre spredning av korona, og gjøre togreisene sikrere for passasjerene, sier Jan Ove Fjællingsdal, leder for stab stasjoner i Bane NOR.

Fokus på smittevern

Av de utplasserte selvbetjente maskinene står ni i Oslo, fire på Lillestrøm og tre på Lysaker. Idéen kom fra selskapet Selecta Norway AS, som eier automatene.

Maskinene skal stå ute på plattformene i en prøveperiode på ett år, men det kan også bli aktuelt å teste dem på flere av de store jernbanestasjonene, hvis de blir populære blant de reisende.

Automatene står der publikum tidligere har funnet maskiner fulle av sjokolade, snacks og brus. Nå er det imidlertid hygiene og smittevern som gjelder.

Ønsker en god og trygg reise

Fjællingsdal mener at dette er et godt tiltak for folk som har glemt munnbind hjemme, eller ønsker plasthansker eller antibac på reisen.

– Vi tror at bare synet av disse automatene kan sørge for at folk er litt ekstra oppmerksomme og forsiktige på togene og stasjonene, sier han.

Fjællingsdal oppfordrer folk til å følge rådene og reglene for smittevern:

– Det viktigste nå er å holde avstand og bruke munnbind, sier han, og ønsker alle passasjerer en god togreise.

Les også: Vaksine skal bli gratis