sss
Home Featured Julestresset kan være helseskadelig

Julestresset kan være helseskadelig

0
268

Stress kan være helseskadelig hvis man stresser mye over lenger tid. For mange kan julen være forbundet med stress, og da er det viktig at man gjør det man kan for at man skal stresse mindre. Det er også viktig at man tar tak dersom man føler at det blir for mye og at stresset tar overhånd.

Før jul er det mye som skal fikses og for mange blir førjulstiden ekstra stressende. Det er ofte mye som skal gjøres på jobb og skole, julegaver skal handles inn, hjemmet skal vaskes og pyntes og barna skal sendes på juleavslutning. Det hender rett og slett at man føler at tiden ikke strekker helt til. Men, hvordan påvirker julestresset oss egentlig?

Vi er alle forskjellige

Noen takler stress bedre enn andre, og stress vil derfor ikke være like helseskadelig for alle. Litt stress i korte perioder er heller ikke farlig, men for mange kan november og desember være svært stressende, noe som kan føre til stress over en lenger periode. Hvis du da er en som lett påvirkes av stress så kan det faktisk påvirke på psykisk og fysisk helse.

Vi kan se en klar sammenheng mellom stress og psykisk sykdom. Det er derfor viktig at du lytter til kroppen din og at du gir deg selv rom til å ta pauser, også i førjulstiden. Sett av tid til et langt bad, en god film, en time med en spennende bok, en pause med et par runder hos https://www.xn--casinopnett-38a.org/ eller noe helt annet. Bruk litt tid på noe som gir deg tid, uansett hva det er.

Fem gode tips til å unngå julestresset

For å prøve å unngå det verste julestresset så er det et par gode tips du kan ta med deg. Vi håper at disse tipsene kan føre til at det blir litt mindre stress denne julen.

1. Planlegg i god tid: Det beste tipset er selvfølgelig å begynne i god tid. Begynn å kjøp de første julegavene allerede i november slik at du ikke sitter igjen med alle gavene rett før jul. Planlegg når huset skal vaskes og når treet skal pyntes.

2. Sett av tid til å slappe av: Hvis du klarer å sette av tid til å slappe av litt så vil du nok også se at du stresser mindre.

3. Be om hjelp: Be om hjelp til å ordne ting. Da vil du raskt se at ting kan bli litt enklere. Fordel oppgavene på de som kan hjelpe til, så blir ikke julen like stress.