Bevisst pust. Hva er det og hvorfor er det en nyttig ferdighet?

0
473
Advertisement

De beste idrettsutøverne i verden bruker teknikken med bevisst pust, inkludert Iga Świątek fra Polen, lederen av verdensrangeringen av tennisspillere. Bevisst pust er imidlertid nyttig for alle fordi det har mange helsemessige fordeler. Hva er bevisst pust og hvorfor er det en nyttig ferdighet?


Nylig sirkulerte media rundt om i verden et bilde av Iga Świątek som trener med leppene teipet. Det viste seg at det var med vilje. Iga Świątek avslørte at det har en positiv effekt på prestasjonen hennes. På sin side forklarte den tidligere polske tennisspilleren og treneren Katarzyna Strączy at den bevisste pusteteknikken som Świątek bruker, kun puster gjennom nesen, støtter tilstanden til den polske kvinnen under kampen.

Les: De 10 største stressfaktorene i livet (og hvordan håndtere dem)

Det lar tennisspilleren filtrere ut giftstoffer og balansere oksygen og karbondioksid, noe som resulterer i bedre oksygentilførsel til musklene, og disse er avgjørende for at A Świątek skal vare til kampslutt, selv uten å få kramper. Allerede på dette eksempelet kan du se at pusten påvirker kroppen vår, og bevisst pust kan hjelpe oss i en bedre kondisjon.

Bevisst pust har en positiv effekt på fysisk og psykisk helse. Bevisst pusting innebærer pusteteknikker, eller måten du puster på. Vi fokuserer her på pusten og alt relatert til det. Vi inhalerer bevisst i en viss tid og puster deretter bevisst ut luften. Bevisst pust lar oss fokusere på regelmessighet og dypt inntak av luft.

Hva påvirker bevisst pust og hva er fordelene med det:

Ved hjelp av bevisst pust kan vi øke energinivået, øke immuniteten vår, eliminere problemet med søvnløshet, senke hjertefrekvensen, roe sinnet, takle stress bedre, redusere nivået av angst, slå av overdreven tenkning, roe hjertet, oksygenere, kvitte seg med giftstoffer og endre den kjemiske sammensetningen blod.

En av de mest kjente menneskene i verden som populariserte bevisst pust, arbeider med dens teknikker og gjennomgikk klinisk forskning som bekrefter de positive effektene av bevisst pust for kropp og sinn, er Wim Hof.

Les på F7: Kevin Spacey frifunnet og klar med ny film